Házenkáři Dukly postupují do dalšího kola evropského poháru!

Dukla doma porazila Kragujevac 31:29, v odvetě ji ale čekalo pořádné peklo, které připravily dvě tisícovky srbských fanoušků.

Kragujevac vstoupil do domácí odvety lépe a brzy vedl 3:0. První gól Dukly dal až v páté minutě Hlinka, jenž vrátil hosty do zápasu.

V úvodním poločase kralovaly na hřišti obrany a brankáři, a tak se šlo do kabin za stavu 10:10. Na začátku druhé půle hosté sice poprvé vedli, o což se postaral Křístek, pak se ale dostali do laufu Srbové, kteří si vypracovali až pětigólový náskok.

Ještě deset minut před koncem Kragujevac držel výsledek 21:17, Dukla se ale nepoložila. V závěru snížil na rozdíl jediného gólu Vojtela, což by hostům stačilo k postupu. Jenže v poslední minutě se prosadil ještě Djerič, který dával na 23:21 a poslal zápas do sedmimetrového rozstřelu.

V tom se Kragujevac prosadil jen dvakrát, naopak za Duklu přesně mířili Sviták s Březinou a Rakouským, kteří českému celku vystříleli postup do dalšího kola Evropského poháru.

„Byl to obrovský boj od začátku až do konce. Podle mě nás minimálně 45 minut držel Tomáš Petržala v bráně, dostali jsme tam strašně málo branek. Hráli jsme bez technických chyb, řekli jsme si, že chceme víc dohrávat do krajů, využívat krajní prostory, což kluci dodrželi. Jíra Vojtela ve druhém poločase předvedl výborný výkon, táhl nás svými góly, i když tu poslední šanci, kterou mohl rozhodnout, nedal,“ komentoval sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda.

„A fantastický byl Kuba Votava, tady se ukázalo, jak je důležité mít dva brankáře, kteří jsou schopni spolu fungovat, protože Kuba Votava měl v závěru několik jasných šancí. Co se týká sedmimetrových hodů, to je loterie, jsem rád, že kluci řekli, že na ně půjdou, že měli tu odvahu. Za bojovnost a za to, co jsme tady ukázali, na sebe můžeme být hrdí,“ dodal vzápětí.

Zdroj: www.hcduklapraha.cz

Napsali o nás: https://prazsky.denik.cz/ostatni_region/bravo-hazenkari-dukly-vybojovali-v-srbsku-postup-do-druheho-kola-european-cupu-2.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *